Mounewetter een baken van rust en vermaak

Een nieuw seizoen met nieuwe uitdagingen

Beste Mounewetter gasten, zoals u kunt lezen in de aanhef, zijn er dit jaar ook weer de nodige uitdagingen. In het seizoen 2017 zijn we door onze collega’s in de zwembadbranche uitgeroepen tot ”zwembad van het jaar” en alsof dat nog niet voldoende was werden we ook nog gekozen tot “meest klantvriendelijke accommodatie van het jaar 2017”. Een prestatie waar je u tegen zegt. Wij zijn dan ook bijzonder trots op deze Awards. Deze prestatie was alleen mogelijk door een geweldige inzet van onze medewerkers aan de kassa en aan het bad, maar ook onze vrijwilligers, die er mede voor zorgen, dat alles er piekfijn uitziet. Het bestuur zorgt ervoor, dat de randvoorwaarden van dien aard zijn, dat alles zo goed mogelijk kan verlopen. Maar het belangrijkste is dat onze gasten, deze inspanningen allemaal op waarde weet te schatten en massaal ons zwembad blijven bezoeken. En niet te vergeten hun waardering uitspreken in de jaarlijkse verkiezingen. Allemaal hartelijk dank voor jullie bijdrage.
Wanneer we vooruitblikken op het nieuwe seizoen, zien we dat een aantal zaken hetzelfde blijven. Zo zijn we blij dat we de personeelsleden, maar ook de vrijwilligers, die er vorig jaar waren, dit seizoen opnieuw kunnen begroeten. Niet helemaal nieuw is, dat we dit jaar starten met de energypower unit van de firma Tieluk, waarbij de vraag gestuurd waterstof wordt geproduceerd. D.m.v. een zelf ontwikkelde en gepatenteerde fuell cel wordt waterstof en gas samengevoegd en wordt vervolgens het zwembad verwarmd tot 25 graden Celsius. De verwachting is dat deze waterstofinstallatie zorgt voor een afname van energieverbruik (gas) en daarmee van de Co2 uitstoot van minimaal 30 %.
Mede gezien het feit, dat wij al enkele jaren geen gebruik meer maken van chloor, voor de desinfectie van het water, maar van zout, kunnen we met recht zeggen, dat wij milieutechnisch op de goede weg zijn. Om dit nog verder door te zetten en om de vrijwilligers wat te ontlasten, is gekozen voor het langzaam vervangen van onderhoud intensieve materialen voor duurzame materialen. Zo worden er dit seizoen een aantal bankjes en speelhuisje vervangen door duurzame exemplaren.

Ook heeft het bestuur besloten om aan de maatschappelijke vraag om het roken terug te dringen op openbare plaatsen gehoor gegeven. Het komende seizoen is het niet meer toegestaan om op de perrons rond het zwembad te roken. Dit is alleen nog (dit seizoen) toegestaan op de zonneweide. Wij gaan ervan uit, dat de rokers, dit besluit zullen respecteren.

Verder heeft het bestuur ook dit jaar besloten de prijzen opnieuw niet te verhogen.

Met vriendelijke groet,

Roel Bijlsma, voorzitter